Nieuwsbrief Dorien

BE READY TO GET INVOLVED

Hello, how are you?

That is the most common sentence that people us on the street to greet each other. You just answer: hello, how are you?
———————————————
Sinds 30 augustus 2018 ben ik in de meest diverse stad ter wereld #NEWYORK. Momenteel doe ik een 4 maanden stage bij Metroworldchild. Ik woon in Bushwick,een wijk in Brooklyn. Het is een diverse wijk met hipster, gangsters, hisspanics en missionaries. Elke avond als ik in bed lig hoor ik sirenes. Zo nu en dan wordt er ook geschoten. Het blijft toch de ghetto waar ik woon.

METRO WORLD CHILD

is ontstaan is 1980 // bereikt elke week meer dan 200.000 kinderen van over de hele wereld // is gevestigd in 21 landen // in NYC bereiken we 18.000 personen per WEEK // de kinderen het Yogibear noemen, omdat deze twee beren onderdeel van ons logo zijn // volgende maand geef ik meer feitjes.
———————————————————————————
Op deze foto zie je kinderen van mijn wijk. Ze kregen na het programma een zakje chips. Elke week na het programma krijgen de kinderen/ouders iets lekkers. Het is mooi om te zien dat ze zo blij zijn met iets kleins. Door dit kleine gebaar, hebben ze het gevoel dat ze gezien worden!

Meer informatie over Metro World Child
Deze dag was ik de kinderen/ouders een verhaal aan het vertellen met de boodschap dat ze altijd naar God moeten gaan.
Foto 1: Rockefeller Center
Foto 2: Mijn nieuwe vrienden
Foto 3: Mijn team
My extraordinary life as a missionary in New York

In elke nieuwsbrief wil ik kort toelichten wat mijn werk nu precies inhoudt en wat ik nu eigenlijk doe. Ons werk is gericht op relaties opbouwen en de nieuwe generatie klaarstomen. Ik ben werkzaam in de wijk Washington Heights.

Elke dinsdag is mijn ‘visitation day’. De dag ga ik langs de kinderen die Yogibear bezoeken en nodig ze uit voor het programma van woensdag. Sommige appartementen die ik bezoek zijn zo smerig en stinken. Het is bijzonder om te zien hoe de mensen hier leven. Sommige kinderen delen hun slaapkamer met 5 broertjes en/of zusjes. Andere kinderen dragen de meest dure schoenen (Jordans), maar geld voor gezond voedsel of een normaal bed is er niet.

Elke woensdag is de dag dat we het programma draaien in mijn wijk. We draaien het programma deze dag om 2:35pm, 5:00pm en 6:30pm. Het programma is als volgt: opening, intro, bijbelles, verhaal, altaar oproep, gebed en afsluiting. Elke week hebben we een – today’s top truth -, zoals: Always go to God, Guard your heart from evil en listen to Him. Het is gaaf om te zien hoe de kinderen/ouders genieten van het programma.

INDOOR SUNDAYSCHOOL

Elke zaterdag vanaf 11:15 rijden we met een gele schoolbus langs de huizen van de kinderen in Brooklyn en halen we ze op voor indoor sundayschool. Het is geweldig, maar oh zo vermoeiend. We zitten in een kerk met maar liefst 1000 kinderen. We vertellen ze over Jezus en sommige kinderen krijgen in deze paar uur meer aandacht dan ze thuis krijgen in een hele week.

GEBEDSPUNTEN

* 31 oktober is het Halloween. Op deze dag gebeurt er veel op straat: trick en treat en gang inwijdingen. Op deze dag draai ik met mijn team het programma. Bid voor bescherming voor de kinderen en mijn team.

* Bid voor Chelsea. Dat is een jong meisje in mijn wijk en zij heeft nachtmerries en is daardoor erg angstig. Het is hartverscheurend om haar zo te zien.

* Bid dat meer mensen in Washington Heights God mogen leren kennen als hun Heer.

* Na mijn internship weet ik nog niet wat ik ga doen. Bid dat ik mag ontdekken wat God wil dat ik ga doen.

COMING UP

De november nieuwsletter wil ik graag in het Engels schrijven en verzenden. Wil je de nieuwsbrief graag in het Nederlands lezen? Stuur me dan een berichtje.

Dit jaar vier ik voor het eerst mijn verjaardag in het buitenland, want 4 november word ik alweer 26!!

In mijn volgende nieuwsbrief wil ik graag vragen van jullie beantwoorden! Stuur me je vraag en ik zal die beantwoorden 🙂

Als je mijn werk hier wilt ondersteunen dan hoor ik dat graag. Dankzij financiële steun kunnen we 50 pizza’s en mega veel snoep kopen voor Halloween. We hopen hierdoor dat we op deze ‘duistere’ dag veel kinderen/ouders kunnen bereiken met het ‘goede’ nieuws.
Bedankt dat je de tijd hebt genomen om mijn allereerste nieuwsbrief te lezen.

Gods zegen // God Bless // Dios te bendiga
Dorine Planting 
Follow me on instagram and see more about my life in NYC.
Copyright © 2018 Metroworldchild internship, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.Our mailing address is:

Metroworldchild internship

11 Harmanstreet

New York, New York 11221

Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Met vriendelijke groet,
Luitzen