KERSTCONCERT IN RODEN 

U heeft misschien de mooie poster al zien hangen en de flyers zien liggen op de statafels in de hal van de kerk: 

CHRISTMETTE Kerstconcert met samenzang! 

Op vrijdag 7 december a.s. is de Catharinakerk in Roden het toneel voor een indrukwekkende gebeurtenis: een Kerstnachtdienst zoals die rond 1640 plaats had kunnen vinden…. Het internationale Margaretha Consort nodigt ons van harte uit om deze avond bij te wonen en zo samen op weg te gaan naar Kerst! 

Het Margaretha Consort is een professioneel barokorkest met dito zangers en samen nemen zij de bezoekers mee terug in de tijd. De inspirerende muzikale leiding is in handen van Marit Broekroelofs, celliste en gambiste. Zij weet met haar ensemble altijd de harten van de bezoekers te raken – en daar zal de prachtige klank van het Hinz-orgel van de Catharinakerk zeker aan meewerken. 

Misschien komt mijn naam u bekend voor? Ik ben lid van Het Lichtpunt. Ik zie het als christen-musicus als mijn taak en uitdaging om met mijn ensemble juist rond de feestdagen het evangelie overdragen in tekst en muziek. 

Tijdens het kerstconcert klinken bekende advents- en kerstliederen zoals Nun komm der Heiden Heiland, er is een roos ontloken, in dulci Jubilo en anderen. Koormuziek wordt afgewisseld met instrumentale delen, solisten, prachtige orgel-solo’s en … u kunt zelf ook mee doen! Het publiek wordt namelijk van harte uitgenodigd om sommige liederen mee te zingen, in het programmaboekje wordt dat duidelijk aangeven. Zo bent u niet allen toehoorder maar ook onderdeel van het geheel. In de pauze van het concert is er koffie maar ook chocolademelk en Glühwein om alvast helemaal in kerstsfeer te komen. 

Tijdens het concert is ook de cd-presentatie van “A German Christmas – 17th century music for the time of Advent and Christmas”. Een aantal stukken van deze cd zal tijdens het concert te horen zijn. De CD, die wereldwijd bij Naxos verschenen is, is op deze avond ook te koop à € 10,-. 

Als u nog twijfelt, kijkt u dan even bij Bol.com naar “A German Christmas”, daar staan een paar luistervoorbeelden. Maar nog niet kopen hoor, want tijdens het concert is de cd maar 10 euro. 

Vrijdag 7 december – 20.00 uur. Catharinakerk, Brink 8 in Roden Toegangsprijs: € 18,50 (online), € 20,– (aan de kerk) of € 5,- (kinderen/studenten) Inclusief consumptie in de pauze 

Kaartverkoop via www.margarethaconsort.nl of aan de kerk. 

Ik hoop u in groten getale te ontmoeten op 7 december! Hartelijke groet, 

Marit Broekroelofs 06-15688542