Jubilerend organist concerteert in Assen

ASSEN – De bekende organist Minne Veldman viert in 2019 zijn zilveren organistenjubileum met een orgeltournee door Zuid-Afrika, een orgeltrip naar Parijs en een uitgebreide jubileumtour door heel Nederland. Op zaterdag 23 februari doet hij Assen aan. Hij geeft dan om 20.00 uur een orgelconcert op het Mense Ruiter-orgel in De Kandelaarkerk aan de Oude Molenstraat.

In 25 jaar heeft hij meer dan 500 orgelconcerten gegeven. Uniek is zijn omvangrijke en afwisselende repertoire. Elk concert speelt hij weer een ander programma, dat altijd vooraf op zijn website wordt gepubliceerd. Zo voerde hij in 2018 op zijn concerten meer dan 300 verschillende composities uit. Opvallend zijn daarbij zijn uitgekiende registraties, waarmee hij elk orgel in al zijn facetten demonstreert, en zijn aanstekelijke manier van musiceren.

Ook voor het concert in Assen heeft Minne Veldman een afwisselend programma samengesteld. Hij speelt een Vivaldiconcert van Bach en een koraalbewerking van Krebs, transcripties van Mendelssohns Italiaanse Symfonie en ‘De Zwaan’ uit het Carnaval der Dieren van Saint-Saëns, en een virtuoos Offertoire van de Franse componist Lefébure-Wély. De organist opent en sluit zijn concert met eigen variaties over bekende psalmmelodieën.

Voorafgaande aan het concert geeft Minne Veldman een mondelinge toelichting op het programma. Op een groot videoscherm kunnen bezoekers hem zien spelen. Ook is er een uitgebreide muziektafel aanwezig waarop een keur aan cd’s en orgelboeken van de hand van de organist te koop worden aangeboden.

Het concert op 23 februari begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 10,00 per persoon. T/m 15 jaar geldt gratis toegang. Meer informatie, waaronder het volledige programma, is te vinden op www.minneveldman.nl.