Jongenskoor Dalfsen zingt in de Adventskerk

Van de Choral Evensongs die dagelijks in de beroemde Engelse kathedralen opklinken kunnen we in de Adventskerk in Assen af en toe iets meebeleven. In de maandelijkse kerkmuziekserie Muscia Pro Deo volgt een aantal vieringen vorm en opzet van de evensongs. Deze evensongs zijn vrijwel geheel gezongen.  Ze zijn vanwege de hoogwaardige Engelse kerkmuziek ook hier geliefd.

Voor de Evensong op 24 februari is opnieuw Jongenskoor Dalfsen uitgenodigd om de muzikale invulling te verzorgen. Jongenskoor Dalfsen staat onder leiding van Henk Ophoff, die zich gespecialiseerd heeft in de Engelse koortraditie.

De koorschool voor jongens en mannen uit Dalfsen maakt momenteel een positieve ontwikkeling door en is bezig steeds bekender te worden in Nederland. In de afgelopen jaren heeft het koor verschillende grote koorwerken uitgevoerd, zoals het Requiem van Fauré en het Requiem van Duruflé en de Johannes Passion van Bach. Erg geliefd bij groot publiek zijn de jaarlijkse uitvoeringen met de Christmas Carols.

Op het programma van de Evensong in Assen staan enkele Bach-koralen uit de Mattheus Passion (vanwege zondag Sexagesima), de Versicles and Responses van Oxley, het Magnificat and Nunc Dimittis in F van G. Dyson. Verder klinkt de anthem Do not be afraid van Ph. Stopford. Uiteraard worden er met de aanwezigen ook enkele hymns gezongen. 

Onze vaste organist Wietse Meinardi verzorgt de begeleiding. In het verleden werkte hij geregeld samen met Henk Ophoff.

De Evensong begint zondag 24 februari om 16.00 uur in de Adventskerk, Lindelaan 49 in Assen. 

De entree is zoals gebruikelijk gratis, wel is er een collecte.