Assen Zoekt vijfhonderdste Alpha-deelnemerIs geloven achterhaald? Of juist heel relevant? Voor jou? Voor de wereld om je heen? Wat is de zin van het leven? Van jouw leven? Dit zijn vragen die langskomen tijdens de Alpha-cursus. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die bij Assen Zoekt wordt aangeboden. Tien jaar geleden ontstond Assen Zoekt mede vanuit de Alpha-cursus. Nu, tien jaar en 24 cursussen verder, zijn meer dan 200 mensen met allerlei leeftijden en achtergronden betrokken bij deze jonge gemeenschap. In de komende cursussen kan de vijfhonderdste deelnemer welkom worden geheten.

Assen Zoekt start tussen 2 en 10 april met maar liefst acht Alpha-cursussen op zeven verschillende locaties in de stad. In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten en een weekend ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luisteren de Alpha-deelnemers naar een kort, inspirerend verhaal. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers samen doorpraten.

De cursus wordt gegeven bij mensen thuis op diverse locaties in Assen. Er is dus altijd wel één in de buurt. Naast de warme huiselijke sfeer en heerlijke maaltijden kun je vrijblijvend kennismaken met het christelijk geloof. De cursus wordt aangeboden op verschillende avonden; dinsdag, woensdag-  donderdag- en vrijdagavond. Naast de reguliere Alpha-cursus zijn er ook cursussen voor speciale doelgroepen. Zo is de cursus op vrijdagavond een Youth-Alpha, gericht op jongeren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. Ook zijn er twee interculturele groepen, met Engelstalige en Farsi-talige deelnemers. Voor alle cursussen geldt: of je jong of oud, gelovig of niet-gelovig bent; iedereen is van harte welkom!

Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en informele setting. Er is ruimte voor al je vragen. Kijk voor meer informatie, verhalen van Alpha-deelnemers of om je aan te melden op assenzoekt.nl/alpha-cursus/. Wie wordt de vijfhonderdste deelnemer?